Duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers

Collectieve zorgverzekering en duurzame inzetbaarheid

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om medewerkers te helpen gezonder te worden. Zij krijgen te maken met ontwikkelingen die het risico op uitval in de komende jaren zal vergroten, zoals: vergrijzing en langer doorwerken, een ongezonde leefstijl en toenemende stressklachten.

Het belang van de gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers neemt toe en daarmee ook de verantwoordelijkheid van de werkgever. Helemaal met een overheid die zich steeds verder terugtrekt.

Er zijn verschillende manieren om als bedrijf initiatieven op dit gebied te financieren en betaalbaar te maken om zo een bijdrage te leveren aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers:

  • U kunt als werkgever bijvoorbeeld uw collectieve ziektekostenverzekering gebruiken. Door zorgkosten te ontdubbelen kan dat een groot financieel voordeel opleveren. Als een werknemer via de collectieve zorgverzekering al verzekerd is voor bijvoorbeeld fysiotherapie, kan een werkgever met toestemming van de werknemer eerst de collectieve aanvullende zorgverzekering belasten in plaats van zelf zorg te dragen voor deze kosten.
  • Daarnaast kunt u als werkgever uw aanvullende werkgeverszorgverzekering inzetten om de kosten van interventies te dekken en daarmee dreigend lang verzuim van een medewerker te beperken. Ook kunt u uw inzetbaarheidsbudget aanspreken.
  • Tenslotte zijn er mogelijkheden om externe financiële bronnen aan te boren.

Kortom, genoeg kansen voor een werkgever om het zorgcontract zo samen te stellen, dat het hen helpt in het bestrijden en voorkomen van verzuim. MontClair is u graag van dienst om de diverse mogelijkheden te bespreken.